PDF Svenska English

Red Bull

Ingenting är standard i RedBulls nya kontor

RedBulls kontor, i Tobaksmonopolet i Stockholm, har en elegant färgpalett av blått, svart och guld som kontrasterar mot naturliga material som marmor, läder och trä. Det grafiska uttrycket på burken med sol, romb, tjur och typsnitt inspirerade till inredningen av kontoret. Läderklädda möbler (tjuren), runda former (solen), rombmönster i mattor och möbler samt tunna svarta detaljer och linjer (typsnittet), som ramar och sladdar till lampor, återkommer som ett tema genom hela lokalen och bidrar till en stark helhetskänsla.

Red Bulls entusiasm för sport, äventyr, musik och konst manifesteras i inredningen genom bland annat citat i frostning på glaspartier och bilder på artister och atleter inom Red Bulls nätverk.
Receptionen och loungen designades med ett flexibilitetstänk eftersom utrymmet även används för event och fester. Den specialritade receptionsdisken är vik- och flyttbar och kan utnyttjas i det flexibla utrymmet till exempel som bar. Akustikpanelerna på väggarna med fototryck av sport och kultur återspeglar den aldrig sinande energin i produkten och företaget.

Arkitekt
pS Arkitektur

Ansvarig arkitekt
Peter Sahlin

Handläggande arkitekt
Thérèse Svalling

Medverkande arkitekter
Oliver Söderlund, Lina Mezquida Forsnacke

Ljusdesigner
Beata Denton

Kategori
Inredning