PDF English

Microsoft

Sett genom en lins

Skånes öppna landskap och atmosfär är en metafor för Microsofts nya kontor i Lund. Verksamheten i Lund har gjort resan från egna rum till öppet kontor och har nu fått större tillgång till olika typer av rum och ytor för möten och samarbete – både spontana och planerade. Den sociala ”hubben” är central för medarbetarna - här arbetar man, äter lunch, spelar spel och håller både informella och formella möten, afterwork mm.
Inredningskonceptet är hämtat från verksamhetens kärna – utveckling av mjukvara för hantering av bildmaterial i digitala verktyg som datorer, telefoner och surfplattor. Kamerans olika funktioner och delar – att zooma in/ut, att fokusera, speglar och linser – har inspirerat till utformningen av planlösning, inredning och belysning.
Att skapa en anknytning till det lokala – Skåne och Sverige – har också spelat en viktig roll i varför kontoret ser ut som det gör. De karakteristiska skånska fälten har tolkats i mönster i mattor och tak, och åkrarnas jordnära färgskala och olika texturer har präglat val av kulörer och material.
Till glaspartiernas foliering har medarbetarnas egna foton använts och delvis vänts upp-och-ner, som brutet genom en lins.

Beställare
Microsoft

Ansvarig arkitekt
Beata Denton

Handläggande arkitekt
Julia Falås

Medverkande arkitekter
Thomas Åström

Ljusdesigner
Beata Denton

Fotograf
Jason Strong Photography

Kategori
Inredning