På Chimney Studios produceras och skapas film och kommunikation för beställare i ett 60-tal länder; allt från koncept och produktion till världsledande post-produktion.

PDF Svenska English

Chimney

Nytt mediahus på Skeppsbron

De nya lokalerna ligger i Tullhuset på Skeppsbron. Den K-märkta 1700-talsbyggnaden har anpassats till tekniskt avancerade studios och en anda av öppenhet, liv och rörelse. På entréplanet ligger en stor, välkomnande lobby under valven med stora fönster ut mot strömmen; en samlingspunkt för personal och mötesplats för internationella besökare. Miljön är trivsamt avslappnad och samtidigt superproffsig. Inredningskonceptet är Familjen Chimney – stor och välkomnande med souvenirer från vänner över hela världen. Färgskalan är nedtonad och i inredningen blandas återanvänt med nya klassiker. Mjuka textilier och soft belysning skapar atmosfär.

Chimney Studios upptar större delen av sju våningsplan. Inga förändringar av planlösning tilläts eller infästningar och tillägg som inte går att återställa. En utmaning med tanke på akustik och belysning. De avancerade studiorna för klipp-, ljud- etc är byggda på plats och kan nedmonteras.

Arkitekt
pS Arkitektur

Ansvarig arkitekt
Peter Sahlin

Handläggande arkitekt
Leif Johansen, Beata Denton, Therese Svalling

Medverkande arkitekter
Mikael Hassel

Ljusdesigner
Beata Denton

Fotograf
Jason Strong Photography

Kategori
Inredning