Material och kulör förenar en modern tillbyggnad med det ursprungliga huset

PDF Svenska English

Valsen

Modernt tillägg till klassiskt 1920-tal

En växande familjs behov av fler sovrum, större kök och ny tvättstuga - besvarades genom en tillbyggnad i tre effektiva våningsplan. Tillbyggnaden är placerad på husets gårdssida. Bottenplan är helt nedsänkt i marken vilket gör att den inte syns från gatan. Nedsänkningen ger generösa ytor i markplan med stora fönster och direktkontakt med trädgården. Interiört finns passager mellan tillbyggnad och ursprungligt hus på alla plan. Tillbyggnadens moderna form kontrasterar mot husets ursprungliga form och förenas genom materialval och färgsättning.

Beställare
Familjen Engstedt

Arkitekt
pS Arkitektur

Ansvarig arkitekt
Peter Sahlin

Handläggande arkitekt
Mette Larsson Wedborn, Christian Hörgren

Entreprenör
BJL Bygg

Fotograf
Jason Strong+PS Arkitektur

Kategori
Byggnad